Homekoiratutkimuksia

vuodesta 2002 ja yli 8500 kohdetta!

Yritys

Homekoira Team Oy:n toiminta alkoi virallisesti talvella 2002.

Harrastusmaisesti olemme toimineet ja kouluttaneet koiriamme homeen etsimiseen keväästä 1999.

Aluksi koiria koulutettiin lahottajasienellä, lähinnä koulutusmateriaalin helpon saamisen takia. Talvella 2000 aloimme tehdä yhteistyötä Lempäälän terveystarkastaja Matti Hiissan kanssa, joka toimitti meille laboratoriosta niitä homeita, joita asunnoista yleisimmin löytyy ja jotka ovat ihmisen terveydelle haitallisia. Siitä lähtien koirat on koulutettu vain laboratoriosta ostetuilla homesuvuilla, jolloin varmasti tiedetään, mitä koirat näyttävät.

Koirat testasimme kunnan kohteissa, joista hometta oli jo löytynyt.

Nykypäivänä koirien tasoa seurataan jatkuvasti asiakkailta saatujen materiaalinäytteiden tulosten perusteella. Pyydämmekin asiakkailta aina palautetta kohteista, etenkin tietoa materiaalinäytteiden tuloksista. Laboratoriotuloksia saammekin tietoomme 20-40 kohteesta vuodessa. Joten tiedämme koirien jatkuvan tason kokoajan.

Paljon on puhetta, mikä on tarpeellista näyttöä ja mikä ei. Meidän koiramme näyttävän kaikki niille opetetut kasvustot, vaikka ne jäisivät alle terveysviranomaisten raja-arvojen. Ne ihmiset, joiden elimistö on alkanut homeiden toksiineille oireilemaan, eivät myöskään katso raja-arvoja. Vähäkin riittää oireita aiheuttamaan. Myöskään sillä ei ole merkitystä, onko kasvusto kostea vai kuiva. Molemmat voivat lähettää ilmaan terveydelle haitallisia aineita ja kuivat mahdollisesti vielä enemmän.

Yksi yrityksemme tärkeimmistä kriteereistä on homeen löytyessä sen merkkaaminen. Merkkauksen täytyy olla niin tarkka, että varmasti selviää, mistä kohtaa haju huoneeseen tulee. Koirat merkkaavat homeen löytymisen kukin omalla tavallaan. Koirien ei anneta raapia kohtia, ettei kohteeseen jää jälkiä. Koiramme on opetettu työskentelemään hiljaa, eikä niitä palkita työn edetessä nameilla. Palkinto tulee vasta autolla, kun työ on tehty.

Lisäksi uskomusten vastaisesti hometta voidaan etsiä ympäri vuoden. Joissakin tapauksissa kesäaikaan tehty tutkimus on jopa parempi ajankohta kuin talvi.

Koirat ilmoittavat sädesienen ja 17 terveydelle mahdollisesti haitallista homesukua.

Pin It on Pinterest

Jaa tämä